EL MISSIONER

“Universal no és amiga de la farmacèutica del barri, és amiga de Bayern.”

  • Text: Isis Martín i Aleix Fauró
  • Direcció: Aleix Fauró
  • Dramatúrgia: Isis Martín

“Así que pone la llave en la cerradura del portal, sube las escaleras de dos en dos y se duerme escuchando C. Tangana y pensando en una estrella vestida como el papa follándose el pueblo entero. Y de ahí, que no de la idea de colonialismo cultural, verdaderamente es de ahí de donde sale el título del espectáculo.”

Sinopsi

T’imagines que el nou hit de Bad Bunny parlés sobre l’estafa de les preferents? T’imagines que Dua Lipa o Black Pink publiquessin un videoclip sobre la consciència de classe o sobre la crisi del 2007? T’imagines que Ed Sheeran abandonés el seu amor romàntic per un moment i dediqués una balada a les pensions? Segurament no. El videoclip mainstream, el producte audiovisual més consumit pels joves de tot el món, actua de colonitzador cultural exportant valors com el racisme, el classisme, l’aporofòbia, la gordofòbia i la dictadura de l’estètica, la sexocràcia, l’amor com a mercaderia i, en definitiva, el capitalisme més perjudicial.

Amb música en directe, text, moviment i projeccions, El Missioner reflexiona des de la ironia sobre aquests valors i entramats de la indústria musical, per prendre’n consciència i deconstruir-los. Prometem no avorrir-te encara que parlem, potser, de product placement  o d’altres possiblitats d’organització social o, fins i tot, sostinguem que els videoclips són una arma de submissió massiva. Ready? Let’s Dance!

Missioner_0_web_DSC_0020

FITXA ARTÍSTICA

Autoria
Isis Martín i Aleix Fauró

Direcció
Aleix Fauró

Dramatúrgia escènica
Isis Martín

Ajudantia de direcció en pràctiques
Júlia Valdivielso

Interpretació
Esmeralda Colette, Guillem Gefaell, Maria Garrido, Isis Martín i Alba Sáez

Direcció de moviment i coreografia
Patrícia Bargalló

Banda sonora i espai sonor
Clara Aguilar

Disseny de llums
David Bofarull i Mario Andrés

Disseny de vídeo i projeccions
Francesc Isern

Espai escènic
Paula Font i Paula González

Vestuari
Berta Riera

Disseny gràfic
Oscar Llobet

Fotografia
Anna Miralles

Vídeo promocionals
Àlex D. Sala

Producció executiva
Júlia Ribera

Comunicació
La Virgueria

Gestió econòmica
Maria Sangüesa (IACTA)

Assessorament pedagògic
NUS Cooperativa

Producció
La Virgueria, Grec 2022 Festival de Barcelona, Teatre de Lloret, Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures, amb el suport de la Generalitat de Catalunya (ICEC).

PREMSA