COM MENJA UN CANÍBAL

“Antologia Poètica de la Fragilitat”

  • Text: Isis Martín i Aleix Fauró
  • Direcció: Isis Martín i Aleix Fauró
  • Lleialtat Santsenca – Teatre Arnau Itinerant • Escena Nacional d’Andorra • Teatre Municipal de Lloret de Mar 2019

“Tots en som una mica, de fràgils. De fràgils, sí. Potser sí. Tots en som una mica, de fràgils. Però jo sóc un Fràgil amb F majúscula. Del club de la F. La F és una “E” a qui li han robat un pal. Existeixen algunes diferències substancials. Vols ballar amb mi? Jo reia. Reia perquè no tenia cap altra opció.” 

La Virgueria es llença de cap en el seu projecte més ambiciós des de la creació de la companyia l’any 2009. Un espectacle amb deu artistes sobre l’escenari per explicar la història de la Dora. La història d’aquells a qui el sistema deixa de banda per no ser productius dins les regles del capitalisme.

Un mirall entre l’abans i l’ara que, a través de la poesia visual, el circ, la paraula i el moviment, ens farà parlar sobre el que ens defineix com a espècie, sobre el que ens fa humans, sobre la solidaritat i la seva distància de la beneficiència o la caritat.

La premsa ha dit

“L’ambient immersiu i oníric de l’obra queda especialment reforçat per la distribució del públic dins del sorprenent espai escènic, amb perxa, trapezi i piano inclosos, l’obra avança per les diferents històries dels fràgils entre cançons, diàlegs i acrobàcies fins a arribar al colpidor i combatiu monòleg final de Dora encarnada per Maria Pau Pigem. ”

Jaume Forés, Núvol.

“Hi ha espais que esdevenen màgics no per com son, sinó per les persones que els habiten. El Garitu n’és un bon exemple. La Virgueria ha fet art i política, no només en la història, sinó també amb el que la envolta.”

Laura Ulldemolins, Recomana.cat.

“… combina amb encert intel·ligència i tones d’ofici, poesia, estètica i discurs polític per regalar-nos una experiència intensa, colpidora, emotiva i profundament bella”.

Gemma Moraleda, Somnis de teatre.

Fitxa artística

Autors
Aleix Fauró i Isis Martín

Direcció
Aleix Fauró i Isis Martín

Ajudant de direcció
Marina Fita

Repartiment
Guillem Barbosa, Patrícia Bargalló, Sílvia Capell, Maria Garrido, Guillem Gefaell, Carles Gilabert , David Menéndez/Arnau Comas, Núria Montes, Maria Pau Pigem i Lara Renard

Assessora moviment
Patrícia Bargalló

Disseny de llums
Luis Martí

Música original
Clara Peya

Espai escènic
Sebastià Brosa, Paula Font i Paula González

Vestuari
Berta Riera

Disseny gràfic
Oscar Llobet

Fotografia
Anna Miralles

Videos promocionals
Alex Díaz

Producció executiva
Maria Soler

Gestió i altres màgies
Júlia Ribera

Producció
La Virgueria, Arnau Itinerant, Escena Nacional d’Andorra, Teatre Arnau (ICUB), Teatre Municipal de Lloret de Mar

Premsa